About
Playlists
Sign up
1

3D ir Erdvinio Garso susitikimų erdvės ir įrankiai

Join
OverviewBadges

3D ir Erdvinio Garso susitikimų erdvės ir įrankiai

Join

Content

Išbandykite naujas erdves ir įrankius savo nuotoliniams susitikimams. Vis daugėja įrankių, kur su kitais žmonėmis galite susitikti 3D erdvėje, lyg kompiuteriniame žaidime. Skirtingai nuo įprastų įrankių kaip Zoom ar Teams, čia galite vaikšioti ar net skraidyti. Čia galite susitikti mažomis grupėmis ir erdvinio garso (spatial audio) technologijos dėka, girdėsite tik tuos žmones, kurie yra arti jūsų.

Nemažai šių įrankių yra gana nauji ir eksperimentiniai. Daugumą jų veikia be jokios specialios programinės įrangos. Dažniausiai užtenka Chrome naršyklės ir turite leisti naršyklei naudotis jūsų mikrofonu bei kamera.
Šių įrankių trūkumas toks, kad dažnai jie neveiks sklandžiai su mobiliaisiais įrenginiais ir dėl 3D erdvės dydžio reikalingas bent 20 Mbps greitis.

Get Mibo - 3D erdvė su audio, interkatyviais objektais ir įvairiomis erdvėmis. Mokama versija leidžia dalintis ekranu, naudoti virtualų mikrofoną ir bendrauti su visais toje erdvėje esamais žmonėmis ir t.t. Čia naudojamas spatial audio t.y. girdite tik tuos žmones, kurie yra arti jūsų.
Gather Town - erdvė, kurioje irgi naudojama spatial audio technologija, tik pati erdvė yra 2D ir primena senus žaidimus kur žmonės vaikšo per kambarius, naudodami rodykles ar WASD mygtukus.
Spatial.io - metaverse tipo erdvė, kurioje iš jūsų pateiktos nuotraukos sukuriamas avataras ir galie pasirinkti įvairias erdves, į kurias galite pakviesti kitus žmones. Taip pat galite susikurit savo galeriją ir erdvę. Tai gali būtų vieta jūsų virtualiam projekto pristatymui, parodai ar tiesiog erdvė su vizualia medžiaga mokymams.
Spatial Chat - 2D erdvė, kurioje žmones gali dirbti grupės ir spatial audio dėka girdėti tik tos grupės narius. Jie gali dalintis savo vaizdo kameros vaizdu ar ekranu.




Get activity badge

3D ir Erdvinio Garso susitikimų erdvės ir įrankiai Get this badge

Šis skaitmeninis ženkliukas parodo domėjimąsi naujausiais įrankiais virtualių susitikimų organizavimui.
Ženkliukas išduodamas tiems, kas pasibandė naujas erdves ir įrankius savo nuotoliniams susitikimams su erdvinio garso ir 3D vaizdo funkcijomis

Ši veikla buvo sukurta nuotolinių mokymų metu, kuriuos organizavo Krikščioniškų socialinių iniciatyvų Forumas, mokymus vedė Laimonas Ragauskas iš VšĮ Nectarus.



Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Pabandykite bent vieną iš veikloje aprašomų įrankių su spatial audio ir 2D/3D vaizdu ir pasidalinkite savo įspūdžiais apie šią erdvę.


Skills

#skaitmeninės technologijos
ESCO
#organise training
ESCO
#fix meetings
Technology and computers
Added to playlist (1)
Share:

Organisers

Nectarus

Used in playlists

Įrankiai interaktyvių nuotolinių renginių organizavimui
Nectarus
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists