Sobre
Playlist
Regístrate
1

4. Pajamų šaltinis

Participar
Panorama generalInsignias

4. Pajamų šaltinis

Participar

Contenido

Pinigai buvo kuriami daugybę kartų skirtingose pasaulio vietose vienu metu. Pats savaime šis atradimas nereikalauja jokių technologinių naujovių, tai intelektinio žmonijos proveržio rezultatas.

Pinigai – nebūtinai monetos ir banknotai. Tai viskas, ką žmonės sistemintai sutarė naudoti, atsiskaitydami už prekes ir paslaugas, kuo viskas įvertinama. Sugalvojus pinigus, žmonės pagaliau galėjo greitai ir lengvai apskaičiuoti pačių įvairiausių daiktų ar paslaugų kainą (obuolių, avalynės, skyrybų proceso) bei greitu tempu vykdyti mainų procesą, patogia forma kaupdami santaupas. Geriausiai žinoma mums pinigų forma – moneta. Tačiau patys pinigai atsirado žymiai anksčiau, nei žmonės išmoko juos kalti. Daugelis bendruomenių ėmė klestėti, pradėjus naudoti kriaukleles, gyvulius, kailinius, druską, grūdus, karolius, medžiagas ir skolų išrašus.

Užsiėmimo tikslas – supažindinti dalyvius su pinigų ir prekybinių santykių atsiradimo istorija bei sustiprinti prekių ir paslaugų kainodaros formavimo įgūdžius.


Produktas kuriamas ne tik tam, kad įgyvendinti idėją, bet ir tam, kad užsidirbti pinigų. Reikia suprasti, kaip yra ketinama tai padaryti. Sukurti modelį ir išbandyti, kiek realistiška ji yra. Šiame procese padės konkurentų palyginimas. Praeitame žingsnyje mes juos apibrėžėme, todėl dabar galima palyginti ir suprasti, kuo mūsų pasiūlymas bus įdomus jau egzistuojančioms alternatyvoms. Ir vėlgi, turimas idėjas galima aptarti su minėtais pirmaisiais ankstyvaisiais dalyviais, vartotojais.

Ar jie pasirengę mokėti apibrėžtas sumas už savo problemų sprendimą?


KAINA – tai prekės arba paslaugos vertės piniginė išraiška.

KAINODARA – tai rinkodaros komplekso elementas, apimantis procesus, siekiančius nustatyti prekės arba paslaugos kainą.

KAINODAROS STRATEGIJA – tai būdas ir veiksmų algoritmai, kuriais yra siekiama kainodaros ir kainų tikslų. Kainodaros strategiją veikia tiek vidiniai (rinkodaros strategija ir tikslai), tiek išoriniai (paklausa ir rinka) faktoriai.

KAINODAROS METODIKA – tai kainodaros taisyklių visuma, kuri atspindi prekių arba paslaugų vertės išraiškos kūrimo principus.

Kainodaros metodika gali turėti įvairių sudėtingų formulių, kurios padeda apskaičiuoti prekės kainą, atsižvelgiant į daugybę faktorių: panaudotas medžiagas, transportavimą, darbo jėgą, prastovos kainą, kvalifikacijos kėlimo mokymus ir t. t. Kuo didesnės ir sudėtingiau struktūruotos įmonės, kuriančios vienokį ar kitokį produktą, paslaugą ar vertę, tuo sudėtingesnis tampa kainos nustatymo procesas.

Kainodaros schema

Kainodaros strategija gali būti kuriama remiantis skirtingais faktoriais: tai gali būti visiškai nauja ir inovatyvi paslauga ar prekė ir tuomet ji gali būti siūloma už santykinai didesnę kainą. Panašiu principu veikia „Apple“ kompanija, kuri nuo pat savo gyvavimo pradžios savo prekėms nustatė ženkliai didesnes kainas, negu šiai inovatyviai įmonei buvo rekomenduojama. Gali būti pasirinkta įsitvirtinimo ar skverbimosi strategija, kuomet nustatoma ženkliai mažesnė už vidutinę kaina, siekiant pritraukti kuo daugiau klientų. Kainodaros strategijos gali skirtis, priklausomai nuo skirtingų ekonominių aplinkybių, kuriose atsiduria įmonė.

Consigue la insignia de actividad

4. Pajamų šaltinis Consigue esta insignia

Šis ženkliukas patvirtina, kad susipažinau su pinigų ir prekybinių santykių atsiradimo istorija bei sustiprinau prekių ir paslaugų kainodaros formavimo įgūdžius.




Tareas
Tarea no.1
Evidencia verificada por: Un organizador de actividades
Besibaigiant užsiėmimui dalyviai kviečiami užsimerkti, prisiminti visą užsiėmimo metu išgyventą patirtį ir pamąstyti apie savo gyvenime „neįkainojamą dalyką“ bei kuo geriau jį įsivaizduoti. Praėjus maždaug minutei, dalyviai paprašomi atsimerkti ir pasidalyti savo savijauta užsiėmimo pabaigoje bei įvardyti, kokį dalyką savo gyvenime laiko neįkainojamu.


Pasidalinkite :)

Habilidades

ESCO
#manejar el flujo de caja
ESCO
#elaborar estrategias de generación de ingresos
Carrera y preparación para el trabajo
Añadido a la lista de reproducción (0)
Tiempo para completar: 30 minutos
Compartir:

Organizadores

New Dimension in Career Guidance
Badgecraft alberga esta plataforma y la desarrolla junto con organizaciones líderes educativas. El consorcio Europeo desarrolla esta plataforma con la cofinanciación del programa Erasmus+ de la Unión Europea.
Plataforma
Cambiar a otro idioma:
Cofinanciado por el programa Erasmus+ de la Unión Europea
InicioMapaActividadesPlaylist