Lisätiedot
Soittolistat
Rekisteröidy
1

5. Kaip kalbėtis apie savo atlyginimą?

Liity
YleiskatsausOsaamismerkit

5. Kaip kalbėtis apie savo atlyginimą?

Liity

Lisätiedot

Paskutinė tema, kuri itin svarbi šiame mokymosi grojaraštyje - pokalbis apie finansinį atlygį.
Darbo su jaunimu patirtis rodo, kad didžioji dalis jaunų žmonių per pirmuosius darbo pokalbius drovisi ir netgi bijo užduoti klausimą dėl finansinio atlygio, kuo neretai naudojasi nesąžiningi darbdaviai. Iš tiesų, nemažai daliai žmonių finansinių klausimų darbe sprendimas kelia nejaukumą ir diskomfortą, taigi svarbu žinoti kelis aspektus:

  • Kalbėtis apie pinigus yra visiškai normalu, maža to, tai – būtina. Darbdaviui pačiam neiškėlus atlyginimo dydžio klausimo, tai yra jo klaida, ir verta pakviesti jį aptarti šią temą.
  • Turint dvejonių dėl vienokios ar kitokios darbo pozicijos, profesijos ar paslaugos apmokėjimo tarifų, verta patyrinėti rinkos kainas, naudinga būtų susirasti pažįstamų asmenų, kurie dirba panašų ar analogišką darbą, ir sužinoti jų patirtį. Susirinkus reikiamą informaciją, yra žymiai lengviau apie tai kalbėtis su būsimu darbdaviu. Dauguma žmonių bijo kreiptis pagalbos į pažįstamus žmones, nes didžioji visuomenės dalis atlyginimo klausimą priima kaip tabu.
  • Kai kuriais atvejais darbdaviai būna nusistatę konkrečius nekintamus įkainius, kuriuos iš karto pristato, ir tuomet kalbėtis apie tai tampa žymiai lengviau. Tačiau jeigu jūsų per darbo pokalbį klausia, kokio atlyginimo tikitės iš darbovietės, įvardiję skaičių, palikite tam tikrą intervalą, kad darbdavys galėtų turėti pasirinkimą. Nesakykite frazės: „Norėčiau gauti 1000 eurų“, verčiau savo lūkesčius įvardykite taip: „Matyčiau savo atlyginimą tarp 800 ir 1200 eurų.“

Jau per pirmą susitikimą tiksliai išsiaiškinkite, koks atlyginimas būtų su mokesčiais, ir koks – juos atskaičius, nes dėl šio klausimo dažnai kyla nesusipratimų.

Šios veiklos metu kviečiame kiekvieną iš jūsų intensyviau permąstyti savo patirtis, kokios jos buvo, kalbantis apie savo atlyginimą? Kokias emocijas bei mintis tai keldavo? Kur yra jūsų stiprybė kalbėtis apie tai?

Kviečiame pirmąjį filmuką peržiūrėti nuo 5.23 min., kuriame esminėmis mintimis paliečiama ši tema.

Antrąjį - visą :)

Malonaus savęs tyrinėjimo ir savo pridėtinės vertės suvokimo.

Hanki aktiviteetti-merkki

5. Kaip kalbėtis apie savo atlyginimą? Hanki tämä merkki

Šis ženkliukas parodo, kad susipažinau su esminiais kriterijais, kurie ypač svarbūs pradedant pokalbį su darbdaviu apie atlyginimą.

Tehtävät
Tehtävä nro.1
Issued by organiser or scanning QR code
Kokius jausmus tau kelia mintys/patirtys pokalbiuose apie darbo atlyginimą? Dėl ko?
Tehtävä nro.2
Issued by organiser or scanning QR code
Jei turi patirčių iš pokalbių su darbdaviais apie atlyginimą, pasidalink. Kuo tos patirtys ypatingos?
Tehtävä nro.3
Issued by organiser or scanning QR code
Kokius esminius dalykus išmokai/supratai apie pokalbį atlyginimo klausimu? Ką svarbiausio įvardintum pokalbio metu?

Taidot

ESCO
#hallinnoida lainoja
ESCO
#prižiūrėti finansus
Ura- ja työelämätaidot
Lisätty soittolistaan (1)
Suoritusaika: 20 minuuttia
Jaa:

Järjestäjät

New Dimension in Career Guidance

Käytössä soittolistoilla

Finansų valdymas
New Dimension in Career Guidance
Badgecraft isännöi tätä alustaa ja kehittää sitä yhdessä johtavien koulutusorganisaatioiden kanssa. Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta myönnettiin osarahoitusta tämän foorumin ensimmäisen version rakentamiseen. Ota yhteyttä support@badgecraft.eu.
Alusta
Vaihda toiseen kieleen:
Osarahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta
EtusivuKarttaAktiviteetitSoittolistat