A propos
Playlists
S'inscrire
1

2. SMART metodas

S'inscrire
Vue d'ensembleBadges

2. SMART metodas

S'inscrire

Contenu

Vienas žinomiausių ir plačiausiai naudojamų metodų efektyviai siekiant konkrečių tikslų, yra SMART tikslo siekimo kriterijų sistema. Ji išskaido tikslą į penkis pagrindinius kriterijus, kurie padaro tikslą aiškiai apibrėžtą ir realų pasiekti.

Specific – tikslas turi būti konkretus, apibrėžtas. Tikslo formulavimas turi suteikti tikslų įsivaizdavimą apie tai, ką reikia padaryti. Vertėtų vengti bendrinių frazių ir sąvokų, laikytis konkretumo taisyklių.

Measurable – tikslas turi būti aiškiai apskaičiuojamas ir suteikti tikslius kiekybinius rodiklius ir kriterijus. Kiek kartų per dieną ar mėnesį bus atliekami tam tikri veiksmai? Kaip bus apskaičiuojamas ir pamatuojamas kiekybinis rezultatas?

Achievable – tikslas turi būti pasiekiamas. Jis turi būti realus konkrečiam asmeniui, kuris jo sieks. Nevertėtų užsibrėžti iškart nubėgti maratoną, prieš tai nė karto nenubėgus daugiau negu 5 km.

Relevant – tikslas turi atitikti esamą kontekstą ir būti aprūpintas visomis reikiamomis priemonėmis bei resursais, reikalingais jam pasiekti. Kokių priemonių prireiks siekiant tikslo? Kaip tikslo siekimą veiks aplinka, oro sąlygos, supantys žmonės?

Timed / Time-bounded – tikslas turi būti susietas su konkrečia laiko linija ir konkrečiu laiko limitu, laikotarpiu. Tai be galo svarbi sąlyga, nes neturėdamas aiškių laiko rėmų tikslas vis dar išlieka abstrakti svajonė.

Šioje veikloje kviesime jus pasirinkti kažkokį jums šiuo gyvenimo laikotarpiu aktualų tikslą ir įsivertinti jį remiantis šiuo modeliu.


Get activity badge

SMART metodas Get this badge

Šis ženkliukas patvirtina, kad susipažinau ir praktiškai išmėginau vieną iš sistemiškiausių modelių, kuris padeda įsivertinti siekiamą tikslą.


Tâches
Tâche n°1
Preuve vérifiée par : un organisateur de l'activité
Kaip šis modelis padėjo tau įsivertini ir suprasti savo siekiamą tikslą?

Compétences

ESCO
#identify goals
ESCO
#test goal progress
Carrière et accompagnement vers l'emploi
Ajouté à la Playlist (1)
Temps à compléter : 25 minutes
Partager :

Organisateurs

New Dimension in Career Guidance

Utilisé dans les playlists

Tikslas ir vektorius
New Dimension in Career Guidance
Badgecraft héberge et développe cette plateforme avec les principaux organismes d'éducation. La première version de cette plateforme a été cofinancée par Erasmus +, programme de l'Union européenne. Contactez-nous à : support@badgecraft.eu .
Plateforme
Changer de langue:
Cofinancé par Erasmus+, programme de l'Union Européenne
AccueilCarteActivitésPlaylists