Sobre
Playlist
Registrar-se
1

1. Idėjos pitch'as

Participar
Visão globalPatentes

1. Idėjos pitch'as

Participar

Sobre

Įsivaizduokite, kad jums teko sugalvoti genialią verslo idėją. Galbūt jau netgi turite tos idėjos įgyvendinimo prototipą. Projektui įgyvendinti, produktui sukurti, pradėti jį pardavinėti ir reklamuoti jums reikalingi pinigai. Ir štai jūs užeinate į verslo centro liftą, spaudžiate 100ojo aukšto mygtuką ir pačią paskutinę akimirką į tą patį liftą užeina dar vienas žmogus. Jūsų laimei, jis pasirodo esąs vienas žinomas investuotojas, su kuriuo seniai ieškojote galimybės susitikti. Ir štai jūs atsidūrėte dviese lifte, jis niekur negali nuo jūsų pabėgti, taigi turite maždaug 3 minutes, per kurias galite nupasakoti savo idėją taip, kad jus pakviestų susitikti dar kartą. Na ir, žinoma, sutiktų investuoti į jūsų idėją.

Tokia greitoji prezentacija vadinama „Elevator Pitch“, arba „Elevator Speech“ („Prezentacija lifte“) – tai trumpas papasakojimas apie produkto, projekto arba serviso koncepciją.


Užsiėmimo tikslas – supažindinti dalyvius su greito idėjos pristatymo ir verslo modelio kūrimo metodais, lavinant įgūdį generuoti ir formuoti verslo idėją efektyviai valdant laiką.


Klausimai, padedantys kurti idėją ir sudėlioti jos pristatymą:

1. Kokia yra jūsų projekto esmė? Išsamiai aprašykite savo idėją ir jos išskirtinumą.
2. Pasirinkite kelis svarbiausius niuansus, kuriuos aprašėte, atsakydami į pirmąjį klausimą. Kitaip tariant, sutrumpinkite savo išsamų aprašymą iki trijų esminių sakinių, nusakančių svarbiausias mintis apie projektą.
3. Kokią klientų problemą spręsite, įgyvendindami savo projektą?
4. Kodėl tai yra problema?
5. Kaip ši problema yra sprendžiama šiuo metu?

Verslo idėjos struktūra




Get activity badge

1. Idėjos pitch'as Get this badge

Šis ženkliukas patvirtina, kad dalyvavau veikloje ir gebu greitai ir konstruktyviai pristatyti savo idėją, lavinant įgūdį generuoti ir formuoti verslo idėją efektyviai valdant laiką.


Você precisa concluir 1 tarefa para receber a patente
Tarefas
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Dalyviai pakviečiami pasiskirstyti erdvėje ir paraginami po ją laisvai vaikščioti. Užsiėmimo moderatorius nustato, kokiu greičiu judėti: labai lėtai, labai greitai, vidutiniu tempu ir t. t. Tai gali būti perteikiama ir kūrybiniu principu, pvz.: judėti kosminiu greičiu arba taip, kaip bėga jūsų katė. Tai paskatins dalyvius kūrybiškai pažvelgti į užduotį. Tam tikru momentu vadovas staigiai sako „Stop!“ Išgirdę šį ženklą, dalyviai susižvalgo su vienu iš pirmų pamatytų būryje dalyvių ir per vieną minutę abu papasakoja apie save. Tuomet judėjimas vėl prasideda. Taip dalyviai išgirsta „Stop!“ signalą ir pasikalba su skirtingais dalyviais po 3–4 kartus. Vykstant veiklai virtualiai, principas yra toks pats, tik dalyviai jau atsitiktiniu būdu išsirenka su kuo kalbės įvardinant žmogaus vardą. Šis metodas – puikus įvadas į idėjos pičo temą.


Galite pasidalinti įsimintinomis mintimis :)
Task no.2
Evidence verified by: one activity organiser
Dalyviai kviečiami parašyti savo projekto prezentaciją lifte bei pasidalyti ja su kitais dalyviais, dėmesingai sekant laiką. Visa prezentacija turi sutilpti į 90 sekundžių. Norint, kad sektųsi lengviau, dalyviai gali susipažinti su žymių įmonių pasaulyje pirmomis prezentacijomis.


Įkelkite įrodymus, kurie patvirtina, kad tai atlikote :)
Task no.3
Evidence verified by: one activity organiser
Dalyviai kviečiami susisiekti su savo draugais ir pažįstamais bei pristatyti jiems savo idėją analogišku „prezentacijos lifte“ formatu.

Ar klausytojams viskas suprantama?
Kokius klausimus jie užduoda?

Atsižvelgiant į rezultatus, dalyviai kviečiami papildyti prezentacijos tekstą.
Task no.4
Evidence verified by: one activity organiser
Galiausiai dalyviai kviečiami paskambinti močiutei, seneliui ar kitam vyriausiam pažįstamam atstovui ir trečią kartą papasakoti apie savo prezentaciją.

Ar ir šį kartą viskas aišku?

Vienas pagrindinių idėjos pitch'o sėkmės aspektų – paprastai ir suprantamai pateikti idėją. Dalyviai trečią kartą kviečiami patobulinti savo idėją.

Habilidades

ESCO
#pristatyti save
ESCO
#speech techniques
ESCO
#speak in public
ESCO
#create business process models
Carreira e preparação para o trabalho
Adicionado à Playlist (1)
Tempo para completar: 30 minutos
Compartilhar:

Organizadores

New Dimension in Career Guidance

Used in playlists

Kūrybinis verslo idėjos modelis
New Dimension in Career Guidance
A Badgecraft roda uma infra-estrutura web para Cidades e Regiões de Aprendizagem. O consórcio Europeu desenvolve esta plataforma com o co-financiamento do programa da União Europeia Erasmus+
Plataforma
Alterar idioma:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
InícioMapaAtividadesPlaylist