O nas
Seznami predvajanja
Registracija
1

1. Idėjos pitch'as

Pridruži se
PregledZnačke

1. Idėjos pitch'as

Pridruži se

Content

Įsivaizduokite, kad jums teko sugalvoti genialią verslo idėją. Galbūt jau netgi turite tos idėjos įgyvendinimo prototipą. Projektui įgyvendinti, produktui sukurti, pradėti jį pardavinėti ir reklamuoti jums reikalingi pinigai. Ir štai jūs užeinate į verslo centro liftą, spaudžiate 100ojo aukšto mygtuką ir pačią paskutinę akimirką į tą patį liftą užeina dar vienas žmogus. Jūsų laimei, jis pasirodo esąs vienas žinomas investuotojas, su kuriuo seniai ieškojote galimybės susitikti. Ir štai jūs atsidūrėte dviese lifte, jis niekur negali nuo jūsų pabėgti, taigi turite maždaug 3 minutes, per kurias galite nupasakoti savo idėją taip, kad jus pakviestų susitikti dar kartą. Na ir, žinoma, sutiktų investuoti į jūsų idėją.

Tokia greitoji prezentacija vadinama „Elevator Pitch“, arba „Elevator Speech“ („Prezentacija lifte“) – tai trumpas papasakojimas apie produkto, projekto arba serviso koncepciją.


Užsiėmimo tikslas – supažindinti dalyvius su greito idėjos pristatymo ir verslo modelio kūrimo metodais, lavinant įgūdį generuoti ir formuoti verslo idėją efektyviai valdant laiką.


Klausimai, padedantys kurti idėją ir sudėlioti jos pristatymą:

1. Kokia yra jūsų projekto esmė? Išsamiai aprašykite savo idėją ir jos išskirtinumą.
2. Pasirinkite kelis svarbiausius niuansus, kuriuos aprašėte, atsakydami į pirmąjį klausimą. Kitaip tariant, sutrumpinkite savo išsamų aprašymą iki trijų esminių sakinių, nusakančių svarbiausias mintis apie projektą.
3. Kokią klientų problemą spręsite, įgyvendindami savo projektą?
4. Kodėl tai yra problema?
5. Kaip ši problema yra sprendžiama šiuo metu?

Verslo idėjos struktūra




Pridobite značko aktivnosti

1. Idėjos pitch'as Pridobi to značko

Šis ženkliukas patvirtina, kad dalyvavau veikloje ir gebu greitai ir konstruktyviai pristatyti savo idėją, lavinant įgūdį generuoti ir formuoti verslo idėją efektyviai valdant laiką.


Da pridobiš značko, moraš opraviti 1 nalogi
Naloge
Naloga št.1
Dokaze preveril: En organizator dejavnosti
Dalyviai pakviečiami pasiskirstyti erdvėje ir paraginami po ją laisvai vaikščioti. Užsiėmimo moderatorius nustato, kokiu greičiu judėti: labai lėtai, labai greitai, vidutiniu tempu ir t. t. Tai gali būti perteikiama ir kūrybiniu principu, pvz.: judėti kosminiu greičiu arba taip, kaip bėga jūsų katė. Tai paskatins dalyvius kūrybiškai pažvelgti į užduotį. Tam tikru momentu vadovas staigiai sako „Stop!“ Išgirdę šį ženklą, dalyviai susižvalgo su vienu iš pirmų pamatytų būryje dalyvių ir per vieną minutę abu papasakoja apie save. Tuomet judėjimas vėl prasideda. Taip dalyviai išgirsta „Stop!“ signalą ir pasikalba su skirtingais dalyviais po 3–4 kartus. Vykstant veiklai virtualiai, principas yra toks pats, tik dalyviai jau atsitiktiniu būdu išsirenka su kuo kalbės įvardinant žmogaus vardą. Šis metodas – puikus įvadas į idėjos pičo temą.


Galite pasidalinti įsimintinomis mintimis :)
Naloga št.2
Dokaze preveril: En organizator dejavnosti
Dalyviai kviečiami parašyti savo projekto prezentaciją lifte bei pasidalyti ja su kitais dalyviais, dėmesingai sekant laiką. Visa prezentacija turi sutilpti į 90 sekundžių. Norint, kad sektųsi lengviau, dalyviai gali susipažinti su žymių įmonių pasaulyje pirmomis prezentacijomis.


Įkelkite įrodymus, kurie patvirtina, kad tai atlikote :)
Naloga št.3
Dokaze preveril: En organizator dejavnosti
Dalyviai kviečiami susisiekti su savo draugais ir pažįstamais bei pristatyti jiems savo idėją analogišku „prezentacijos lifte“ formatu.

Ar klausytojams viskas suprantama?
Kokius klausimus jie užduoda?

Atsižvelgiant į rezultatus, dalyviai kviečiami papildyti prezentacijos tekstą.
Naloga št.4
Dokaze preveril: En organizator dejavnosti
Galiausiai dalyviai kviečiami paskambinti močiutei, seneliui ar kitam vyriausiam pažįstamam atstovui ir trečią kartą papasakoti apie savo prezentaciją.

Ar ir šį kartą viskas aišku?

Vienas pagrindinių idėjos pitch'o sėkmės aspektų – paprastai ir suprantamai pateikti idėją. Dalyviai trečią kartą kviečiami patobulinti savo idėją.

Veščine

ESCO
#pristatyti save
ESCO
#govorne tehnike
ESCO
#govoriti v javnosti
ESCO
#ustvarjati modele poslovnih procesov
Kariera in pripravljenost za delo
Na seznam predvajanja dodan/a (1)
Potreben čas za dokončanje: 30 minuta
Deli:

Organizatorji

New Dimension in Career Guidance

Uporabljeno v seznamu predvajanja

Kūrybinis verslo idėjos modelis
New Dimension in Career Guidance
Badgecraft vodi spletno infrastrukturo za mesta in regije učenja in jo razvija skupaj z vodilnimi izobraževalnimi organizacijami. Evropski konzorcij razvija to platformo s pomočjo sofinanciranja programa Evropske unije Erasmus+. Kontaktirajte support@badgecraft.eu.
Platforma
Preklopite na drug jezik:
Sofinancirano s strani programa Evropske unije Erasmus+
DomovZemljevidAktivnostiSeznami predvajanja