Su di noi
Playlist
Registrati
8

Kuriantys ateitį. Iššūkiai ir sprendimai

Partecipa
PanoramicaBadgeEndorsement

Kuriantys ateitį. Iššūkiai ir sprendimai

Partecipa

Informazioni

Geriausios idėjos nebūtinai yra kažkas naujo – tai gali būti senų dalykų darymas kitaip. Kalbant apie naujoves, labai svarbu sugebėti pažvelgti į dalykus iš kitos perspektyvos ir nagrinėti senas idėjas bei metodus be jokio išankstinio nusistatymo.
Atliekant šio grojaraščio užduotis pagrindinis dėmesys bus skiriamas mąstymui apie tai, kaip padaryti kažką kitaip arba kaip pažvelgti iš naujos perspektyvos į seną dalyką. Vien tik pratimai nebūtinai padės sukurti tobulą idėją, tačiau jais siekiama nukreipti jūsų mąstymą teisinga linkme.
Grojaraštyje “Kuriantys ateitį: Besikeičiantis pasaulis” pažvelgėme į jūsų organizaciją ir svarbiausius tikslus. Trumpam grįžkite prie savo refleksijų užrašų (užduočių knygoje: 1–3 užduotys) ir prisiminkite pagrindinius aspektus.Šio grojaraščio veiklose apmąstysime problemas ir iššūkius, su kuriais susiduriama dirbant su jaunimu.Pagrindinis tikslas – nustatyti dalykus, kurie neveikia, ir sugalvoti jiems sprendimus. Taip pat pažvelgsime į iššūkius, su kuriais jaunimas susiduria savo gyvenimuose. Abiem atvejais tai gali būti ir mažos, ir didelės problemos.Geriausios idėjos dažnai kyla tada, kai norima išspręsti problemą. Problemų svarstymas yra atvirkštinės inovacijos forma. Idėjų ir naujovių nereikia kurti nuo nulio. Kai į viską žiūrima iš problemų sprendimo perspektyvos, dalis naujovių kūrimo proceso jau yra padaryta. Problema diktuoja tikslą, o naujovių kūrimas yra kelias link to tikslo (sprendimas).
Grojaraštis paremtas “Innobox” metodiniu rinkiniu.
Lietuvišką „Innobox“ versiją parengė ir išleido VšĮ “Nectarus” (nectarus.lt), vykdydami projektą, kurį finansavo Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Europos Sąjungos programa „Erasmus+”.

Attività da completare

Completa le attività seguenti e ottieni i badge per vedere lo stato di completamento della playlist aggiornato
Kuriantys ateitį. Permainų siekimas
Obbligatorio
20 minuti
Vedi l'attività

Competenze

ESCO
#affrontare i problemi con atteggiamento critico
ESCO
#arricchire l'idea principale
ESCO
#creare soluzioni a problemi
ESCO
#lavorare come una squadra
ESCO
#analizzare le questioni
ESCO
#sviluppare piani di lavoro per risolvere i problemi
ESCO
#pensare in modo creativo
ESCO
#sviluppare piani di lavoro per risolvere i problemi
ESCO
#pensare in modo creativo
ESCO
#atteggiamenti e valori
ESCO
#creare soluzioni a problemi
Attività: 7
Iniziato: 47
Playlist completata: 27
Tempo di completamento: 2 ore 30 minuti
Condividi:

Organizzatori

Vilnius City of Learning
Badgecraft gestisce questa piattaforma web e continua a svilupparla in partnership con organizzazioni leader nel settore dell'educazione. La prima versione di questa piattaforma è stata realizzata grazie ai cofinanziamenti del programma Erasmus+ dell'Unione Europea. Contattaci all'email support@badgecraft.eu.
Piattaforma
Cambia lingua:
Co-finanziato dal programma Erasmus+ dell'Unione Europea
HomeMappaAttivitàPlaylist