Sobre
Playlists
Registrar-se
8

Kuriantys ateitį. Iššūkiai ir sprendimai

Participar
Visão globalMedalhasRecomendações

Kuriantys ateitį. Iššūkiai ir sprendimai

Participar

Sobre

Geriausios idėjos nebūtinai yra kažkas naujo – tai gali būti senų dalykų darymas kitaip. Kalbant apie naujoves, labai svarbu sugebėti pažvelgti į dalykus iš kitos perspektyvos ir nagrinėti senas idėjas bei metodus be jokio išankstinio nusistatymo.
Atliekant šio grojaraščio užduotis pagrindinis dėmesys bus skiriamas mąstymui apie tai, kaip padaryti kažką kitaip arba kaip pažvelgti iš naujos perspektyvos į seną dalyką. Vien tik pratimai nebūtinai padės sukurti tobulą idėją, tačiau jais siekiama nukreipti jūsų mąstymą teisinga linkme.
Grojaraštyje “Kuriantys ateitį: Besikeičiantis pasaulis” pažvelgėme į jūsų organizaciją ir svarbiausius tikslus. Trumpam grįžkite prie savo refleksijų užrašų (užduočių knygoje: 1–3 užduotys) ir prisiminkite pagrindinius aspektus.Šio grojaraščio veiklose apmąstysime problemas ir iššūkius, su kuriais susiduriama dirbant su jaunimu.Pagrindinis tikslas – nustatyti dalykus, kurie neveikia, ir sugalvoti jiems sprendimus. Taip pat pažvelgsime į iššūkius, su kuriais jaunimas susiduria savo gyvenimuose. Abiem atvejais tai gali būti ir mažos, ir didelės problemos.Geriausios idėjos dažnai kyla tada, kai norima išspręsti problemą. Problemų svarstymas yra atvirkštinės inovacijos forma. Idėjų ir naujovių nereikia kurti nuo nulio. Kai į viską žiūrima iš problemų sprendimo perspektyvos, dalis naujovių kūrimo proceso jau yra padaryta. Problema diktuoja tikslą, o naujovių kūrimas yra kelias link to tikslo (sprendimas).
Grojaraštis paremtas “Innobox” metodiniu rinkiniu.
Lietuvišką „Innobox“ versiją parengė ir išleido VšĮ “Nectarus” (nectarus.lt), vykdydami projektą, kurį finansavo Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Europos Sąjungos programa „Erasmus+”.

Atividades para concluir

Complete as seguintes atividades, ganhe medalhas e verá o progresso da sua playlist atualizado
Kuriantys ateitį. Permainų siekimas
Mandatório
20 minutos
Ver atividade completa

Competências

ESCO
#resolver problemas de forma crítica
ESCO
#enriquecer a ideia principal
ESCO
#criar soluções para problemas
ESCO
#trabalhar como parte de uma equipa
ESCO
#analisar temas
ESCO
#desenvolver planos de trabalho para resolver problemas
ESCO
#pensar de forma criativa
ESCO
#desenvolver planos de trabalho para resolver problemas
ESCO
#pensar de forma criativa
ESCO
#atitudes e valores
ESCO
#criar soluções para problemas
Atividades: 7
Iniciado em: 47
Playlist concluída em: 27
Tempo para completar: 2 horas 30 minutos
Compartilhar:

Organizadores

Vilnius City of Learning
A Badgecraft é a anfitriã desta plataforma e desenvolve-a em conjunto com as principais organizações educativas. O programa Erasmus+ da União Europeia concedeu um cofinanciamento para a construção da primeira versão desta plataforma. Contacto: support@badgecraft.eu.
Plataforma
Alterar idioma:
Cofinanciado pelo programa Erasmus+ da União Europeia
InícioMapaAtividadesPlaylists