Sobre
Playlist
Registrar-se
1

3. Sprendžiama problema

Participar
Visão globalPatentes

3. Sprendžiama problema

Participar

Sobre

Dažnai verslo kūrėjai žengia iš pozicijos, ką jie gali sukurti, kokias naujoves pasiūlyti. Tačiau į verslo idėjos įgyvendinimą vertėtų žengti kiek iš kitos pusės.

Iš pat pradžių svarbu išsamiai apžvelgti ir suprasti, kokia kliento problema yra sprendžiama ir tik paskui - kokios konkrečiai bus imamasi strategijos, siekiant tai spręsti.

Jeigu neatrandame problemos patys - sugrįžtame į pirmąjį etapą, kuriame buvome aprašę pirmuosius dalyvius ir vartotojus.
Keliaujame pas tuos žmones ir apklausiame jų. Čia, priklausomai nuo idėjos, dažnai žmonės pasidaro ir mini (arbe ne mini) rinkos tyrimą.

Jeigu yra matoma, jog problemos skirtingų klientų segmentų skiriasi, tuomet kiekvienam segmentui kuriame atskirą modelį. Taip bus žymiai tikslingiau ir ryškiau negu bandyti viską sutalpinti į vieną modelį. Tokiu būdu gali išaiškėti, jog skirtingiems segmentams teks kurti skirtingus produktus.

Sekantis žingsnis šioje naudojamoje struktūrinėje lentelėje - egzistuojančios alternatyvos (prie "sprendžiamos problemos" dalies). Kliento problema neatsirado čia ir dabar. Ji egzistavo jau seniau, o tai reiškia, jog kažkokiu būdu buvo sprendžiama. Tai reiškia, jog teks pripažinti, kad su šiomis sprendimų alternatyvomis teks konkuruoti, pasisavinant klientus. Aprašome esamus konkurentus.


Get activity badge

3. Sprendžiama problema Get this badge

Šis ženkliukas patvirtina, kad išsamiau dirbau ir analizavausi ties sprendžiamos problemos situacija. Supratau ir išsigryninau aktualumą, originalumą ir tikslingumą, siekiant išvystyti verslo idėją efektyviau.
Tarefas
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Pasidalinkite pagrindinėmis įžvalgomis.

Habilidades

ESCO
#develop strategy to solve problems
ESCO
#rinkos analizavimas
ESCO
#make decisions
ESCO
#analyse issues
Carreira e preparação para o trabalho
Adicionado à Playlist (1)
Tempo para completar: 1 hora
Compartilhar:

Organizadores

New Dimension in Career Guidance

Used in playlists

Kūrybinis verslo idėjos modelis
New Dimension in Career Guidance
A Badgecraft roda uma infra-estrutura web para Cidades e Regiões de Aprendizagem. O consórcio Europeu desenvolve esta plataforma com o co-financiamento do programa da União Europeia Erasmus+
Plataforma
Alterar idioma:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
InícioMapaAtividadesPlaylist